Μενού
Your Cart

Μεταξοτυπία, πώς γίνεται; / παραγωγή

Τα βήματα της μεταξοτυπίας μέχρι την τελική εκτύπωση.

 Προτεραιότητά μας είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας,γι΄αυτό και φροντίζουμε πάντα να δίνουμε το 100% των ικανοτήτων μας σε κάθε θέμα που αναλαμβάνουμε .

Ακόμη είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε αυτό το κάτι παραπάνω που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε!

Ακολουθεί μια ...ξενάγηση στο χώρο της μεταξοτυπίας.

1. " Δημιουργία του σχεδίου στον υπολογιστή

Μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας και εμείς θα τις μετατρέψουμε σε ψηφιακό αρχείο . Στη συνέχεια θα σας στείλουμε  τις προτεινόμενες απο το γραφιστικό μας τμήμα διορθώσεις , προσθήκες ή αλλαγές και θα περιμένουμε την τελική σας έγκριση,για να προχωρήσουμε στην εκτύπωση . Μπορούμε να μετατρέψουμε ενα  συνηθισμένο σχέδιο σε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο, γιατί οι γραφίστες μας διαθέτουν την πείρα αλλά και το μεράκι να προτείνουν καινοτόμες ιδέες.  

2 . " Μετατροπή της εικόνας σε αποτύπωμα "
Δίνοντας πάντα προσοχή στη λεπτομέρεια και σε συνδυασμό με τον προηγμένο εξοπλισμό μας ,το μοτίβο της μεταξοτυπίας μεταφέρεται απο την οθόνη του υπολογιστή στο τελάρο εκτύπωσης . Συγκεκριμένα,αφου το σχέδιο τύχει της απαραίτητης επεξεργασίας στον υπολογιστή, στη συνέχεια γίνονται οι  χρωματικοί διαχωρισμοί. Κάθε χρώμα εκτυπώνεται σε διαφανές ειδικό φιλμ με ακρίβεια . Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ακριβής αναπαραγωγή όλων των λεπτομερειών.Τι σημαίνει αυτό για εσάς ;Ένα σωστό αποτέλεσμα στο μπλουζάκι που θα παραλάβετε.
Μια άλλη πτυχή της διαδικασίας είναι η προετοιμασία του τελάρου με ενα φωτοευαίσθητο γαλάκτωμα(emulsion) και στη συνέχεια η ακριβής τοποθέτηση των φιλμ σε διαφορετικά τελάρα. Αφού τα τελάρα τοποθετηθούν για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα στο μηχάνημα εμφάνισης ,το τελάρο ξεπλένεται με νερό εως ότου να εμφανιστεί το σχέδιο .

3 . «Εκτύπωση του σχεδίου σας στο ένδυμα  "

Στη συνέχεια,τα τελάρα τοποθετούνται στην μεταξοτυπική μας πρέσσα και τυπώνεται το κάθε χρώμα σε διαφορετικό πύργο.Τα ανοικτόχρωμα ρούχα δεν επηρεάζουν το χρώμα των μελανιών ενώ αντίθετα η εκτύπωση σε σκούρα ρούχα είναι μια απο τις πιο δύσκολες προκλήσεις.Για να είναι επιτυχής η εκτύπωση,μια βάση απο λευκό μελάνι που αντιστοιχεί ακριβώς σε κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου σας εφαρμόζεται αρχικά στο ρούχο. Μετά το χρώμα μελάνης αποτυπώνεται πάνω από την λευκή επιφάνεια που επιτρέπει στο χρώμα να είναι πιο καθαρό . Μία άλλη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση σε σκούρα ενδύματα είναι η μέθοδος της ξεβαφής, (discharge) ένα σύστημα  που απενεργοποιεί τις βαφές στο ύφασμα .Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε "Μελάνια μεταξοτυπίας".


Το τελικό βήμα είναι η πραγματική εκτύπωση των ενδυμάτων. Η μεταξοτυπία είναι μια από τις παλαιότερες γνωστές τεχνικές εκτύπωσης .Τα  μπλουζάκια σας αφού τυπωθούν,στη συνέχεια τοποθετούνται σε ένα από τα στεγνωτήρια μας, που θερμαίνει τα μελάνια και μετατρέπει το μελάνι από υγρό σε στερεό. Το ρούχο είναι έτοιμο πια!